“Dat had ik veel eerder moeten doen!”


Jikkie Has - Maak werk van je MerkHeb jij ook wel eens gedacht: “Dat had ik veel eerder moeten doen?!”

 

Ik leerde vorige week hier een enorm wijze les over in mijn privé leven…

 

Ik had namelijk al een paar weken enorme pijn en ik kon namelijk niet langer dan 10 minuten zitten zonder pijn en ik kan je vertellen: dan zijn de dagen ineens enorm lang…

 

Maar ja, dat hoorde toch gewoon bij deze fase in de zwangerschap? Ging wel weer over, accepteren dat dit er bij hoorde, aanpassen aan de situatie, noem maar op.

 

In mijn hoofd kon ik allemaal recht praten. En dat was ook de reactie in mijn omgeving: het hoorde er bij…

 

Maar daarmee was de pijn niet weg; ik kreeg steeds meer pijn en de dag doorkomen werd steeds meer een worsteling. Hier even zitten, daar even staan, daar even liggen, noem maar op.

 

Het dieptepunt kwam toen ik op een ochtend in mijn bed lag en begon te huilen. Ik was zo moe van alle pijn, dat ik geen idee had hoe ik die dag door moest komen…

 

Dit kon zo niet langer. Ik liep van alles goed te praten, maar mijn lijf wilde niet meer.

 

Dit kon toch niet de bedoeling zijn?! Iedereen had het er wel over dat dit er bij hoorde, maar dít kon niet de bedoeling zijn! Dit wilde ik niet langer!

 

Gelukkig kon ik dezelfde dag nog terecht bij de osteopaat en poeh, wat was dat een opluchting.

 

De tranen van opluchting stonden in mijn ogen: 1. Er was een oplossing en 2. eindelijk ging er iets veranderen!

 

Dit had ik veel eerder moeten doen!

 

Hoe ver moest ik gaan, was het echt genoeg?

 

En dat is wat ik vaak ook zie bij veel ondernemers. We zetten maar door, we blijven maar proberen (met nadruk op proberen), we blijven ploeteren, we praten dingen goed, die eigenlijk niet goed zijn.

 

Denk je: dit hoort nou eenmaal bij het ondernemen, ach het valt wel mee, het is niet anders, ik moet positief blijven, noem maar op.

 

Hierdoor blijf je maar doorgaan op de oude manier, blijf je bagatelliseren, blijf je worstelen.  

 

Met alle gevolgen van dien: geen vooruitgang, langer in je huidige ‘shit’ blijven zitten zoals te weinig klanten, te weinig verdienen, op hetzelfde niveau blijven hangen, noem maar op.

 

En nog erger is nog wel dat je jezelf, je behoeftes en je verlangens negeert en niet serieus neemt.

 

En als jij jezelf al niet eens serieus neemt, hoe kan een klant dan jou serieus nemen?

 

En zo blijven we door ploeteren, niet wetende dat het ook anders kan.

 

Hoe lang wil je dat dit nog doorgaat? Hoe ver moet het komen voordat je een andere weg durft in te slaan?

 

Hoe ga je hier mee om? Hoe kom je uit deze ‘shit’?

 

In onderstaande video geef ik je de 5 stappen hoe je hier uit komt, waardoor je vol opluchting denkt: dat had ik veel eerder moeten doen!

Als je de video hebt bekeken, ben ik erg benieuwd naar jouw reactie: wat was voor jou een moment dat je dacht: dat had ik veel eerder moeten doen?

 

Of wat is er in je huidige leven waar je eigenlijk iets mee zou moeten doen? Met welke ‘shit’ ben jij nu klaar? Welke stap kun je hier in zetten?

 

Deel jouw reactie hieronder! Jouw verhaal is weer inspiratie voor andere ondernemers! 

 

Wil jij graag doorbreken naar het volgende level? Ben jij er helemaal klaar mee om je langer te laten lijden door je pijn?

Meld je dan aan voor een GRATIS DURF&DOEN-Sessie t.w.v. €147,-. Meld je hier aan! 

 

 

1 Comments on ““Dat had ik veel eerder moeten doen!””

  1. Ik ben heel geinspireerd door Jikkie door haar lezing op de massagebeurs in Hoevelaken maart 2016. Ik herken mijn valkuilen als onderneemster. En ik was alsmaar bezig met nog meer cursussen om volmaakter te worden in mijn aanbod. De ondernemerspoot bungelde erbij… Toen Jikkie noemde dat je twee benen nodig hebt om te kunnen lopen: de inhoud van je aanbod en ook de ondernemingspoot, was dat zo klaar als een klontje. In een familie opstelling die ik ooit over mijn werk gedaan heb, kwam naar voren dat ik mijn werk alleen kon uitvoeren als iemand me hielp bij het ondernemen. Ik dacht toen nog aan collega’s. Op de lezing voelde ik heel sterk: nee, ik heb een expert nodig op ondernemingsgebied ! Zo blij dat ik Jikkie heb gevonden ! Door dit zo helder te voelen is alles in mij gemotiveerd om echt werk te maken van ondernemen ! Om mijn aanbod zo goed mogelijk neer te zetten ! Ik voel een enorme drive ! Zie ook dat ik er nu misschien ook pas klaar voor ben ! Maar dat is nooit te laat !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *